FACEBOOK

Действията на управляващите поставиха България на последно място по ваксинация: БСП

Социалистите искат информация за броя на поръчаните ваксини и за мнението на експертите, за да няма спекулации и напрежение в обществото.

“Излезлите данни показаха последното място на България спрямо останалите страни в ЕС като брой ваксинирани и като брой внесени ваксини в страната. Действията на правителството поставиха България на последно място в Европейския съюз.” Това заяви народният представител от БСП проф. Георги Михайлов днес в Народното събрание.

По време на парламентарния контрол професорът зададе въпрос на здравния министър: “Как българското правителство реализира политиката на ваксинирането?”

Депутатът припомни, че всяка страна членка на ЕС е имало право да се обърне към друг производител на ваксини, както са го направили някои страни, но не и България. Освен това Михайлов подчерта, че е видно, че броят на ваксините в България е крайно недостатъчен.

“Всичко това налага да се извади информация за броя на поръчаните ваксини и за мнението на експертите, за да няма спекулации и напрежение в обществото”, бе категоричен Георги Михайлов.

Линк към новината на официалния сайт на БСП:
https://bsp.bg/news/view/19174-prof__mihaylov_bsp__deystviyata_na_upravlyavashtite_postaviha_bylgariya_na_posledno_myasto_po_vaksinatsiya.html


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени