FACEBOOK

Да не използваме квалификации: Борисов

“Денков е млад премиер, а времето се научаваш, че само с диалог се решават проблеми”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод напрежението между кабинета и зърнопроизводителите. Той направи коментара си от Албена, където откри форум на ЕНП.

“Бих искал да призова и двете страни да спрат с такива тежки квалификации”, каза Борисов. Да седнат на масата и да говорим. Тук е тяхната грешка. Грешката на Денков е в квалификациите. Моят съвет към тях е да забравят лошите думи, да седнат на масата, ще им помогнем. Но тук, за съжаление, имаме слаб земеделски министър, до този момент не съм видял и икономически. Правителството е длъжно да помогне на този сектор с нови пазари", посочи  той.

Борисов подчерта, че браншът е получил над 30 млрд. лв. дотация от ЕС. “Когато си получил такива пари от ЕK, не може да говориш, че ще събориш държавата и си фалирал”, категоричен бе той.

Лидерът на ГЕРБ посочи, че правителството е длъжно да помогне на този сектор с нови пазари - цялата верига доставки да се проследи, да се осигури износ за трети страни, да се помисли за тавани, които да не се надвишават.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени