FACEBOOK

Данъчна ваканция за бизнеса до края на годината: Мая

„Призовавам да се обяви пълна данъчна ваканция за бизнеса до края на годината, за да бъде облекчен бизнесът”, заяви лидерът на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова във Варна, където откри офис на платформата.

„Подкрепата за фирмите е стигнала до под 5% от фирмите. Като не могат да дадат на бизнеса, то да не му вземат”, подчерта тя.

„Тотално липсва подкрепа от държавата за гражданите и за бизнеса, а държавата се загробва с нови заеми. Вчера беше обявен 1 млрд. лв. заем от Европейския фонд за подкрепа на заетост. Трупаме нови дългове, но не сме оползотворили предварително определените пари за това - от осигурения през март милиард до момента са похарчени по-малко от 200 млн. лв.”, допълни Манолова.

„Оставката на Борисов и на правителството му е на първо място. Кабинетът Борисов-3 е изчерпан и вреден за българските граждани. Голяма част от хората, които са на протестите по улиците и по площадите, са решени да протестират до край. Смяната на министри, партийната сбирка вчера и опитите да се дискредитират протестиращите са политически театър и ритуални танци, с които Борисов се опитва да запази властта, защото го е страх от ревизия”, казатя.

Председателят на „Изправи се.БГ“ заяви, че не е нужна промяна в Изборния кодекс, за да се въведе машинно гласуване, както твърди премиерът.

„Няма нужда от промени в Изборния кодекс. С разпоредбите в него на евроизборите бяха осигурени 3000 машини за гласуване. Искането за промени в Изборния кодекс е печелене на време и ритуални танци, за да си подредят изборите. ЦИК имаше цяла година да обяви обществена поръчка за машините, да организира логистика и сервиз”, категорична е Манолова.

Тя обясни, че през август миналата година е решено да се въведат машини във всички секции от 1 януари 2021 г.

„По-малко от 120 дни остават до тогава, а Борисов и Дончев умишлено саботират машините. Призовавам представителите на ГЕРБ, БСП, ДПС, „Воля“, „Демократична България“ и „Обединени патриоти“ в ЦИК да обявят незабавно обществената поръчка за машините”, каза Манолова.

Манолова призова всички субекти, които ще участват на следващите избори, да отговорят на три въпроса - ще правят ли ревизия на десетгодишното управление, на министерства и на фирми, близки до властта, ще правят ли коалиция с ГЕРБ и Борисов и какво е отношението им към машинното гласуване. Ревизия трябва да има и на всички социологически агенции, които манипулират общественото мнение, допълни председателят на „Изправи се.БГ“.

„„Изправи се.БГ“ ще се яви на следващите парламентарни избори. Днес откриваме офиса на Гражданската платформа във Варна. Имаме организация във всички областни градове и предстои изграждане на структури в цялата страна”, каза още Манолова.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени