FACEBOOK

Давам Гешев на прокурор: Рашков

Министър Бойко Рашков ще сезира прокурор на определено ниво за изнасянето на СРС от страна главния прокурор Иван Гешев, стана ясно по време на изслушването на служебният вътрешен министър в НС.

По думите му в Наказателния кодекс оповестяването на сведения, събрани със СРС, е инкриминарано. Той уточни, че ще сезира прокурор с тази част от сигнала, внесен във ВСС, която касае тези действията на главния прокурор.

"В нашия наказателен кодекс е инкриминирано разгласяването на СРС-та. В съдебната практика има случаи на осъждане на лице за това престъпление. В конституцията е посочено, че България е правова държава. Ако един е осъден за престъпление, а друг е извършил същото, дали не трябва да се образува и срещу Гешев? Такова няма. Въпреки че Конституционният съд разясни, че всеки прокурор може да започне такова производство. Нито един прокурор не прояви такъв кураж. Затова аз ще сезирам прокурор, за да видим прокуратурата ще реагира ли на подобен сигнал», категоричен е Рашков.

"Аргументите за отхвърленото предсрочно освобождаване на Гешев не са аргументи на юристи", коментира още той Рашков пред преди да влезе на изслушване в пленарна зала.

Министърът обясни, че поведението и решението на ВСС е очаквано. Рашков съзира в поведението на магистратите "абсолютна безотговорност".


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени