FACEBOOK

ДБ избутва ПП в листите, Петков лъже: Ал. Дунчев

“Протестирам срещу намерението на Продължаваме промяната (ПП) да даде София-област при предстоящите избори на Демократична България (ДБ)”, заяви пред bTV бившият шеф на агенцията по горите и ексдепутат от Промяната Александър Дунчев.

Той опроверга твърдението на Кирил Петков пред Панорама, че сам се е отказал от участие в предизборната битка, защото "можел да бъде по-полезен извън листите". Причината според него - недоволството на партийната организация на ПП в София-област от спускането на водач там от  ДБ.

"Не е вярно, че аз и моят екип в София-област от ПП сме се отказали да участваме в тези избори, да се кандидатираме кой като депутат, кой като координатор, кой като просто поддръжник в секция. Хубаво е хората да знаят, че ние не сме се отказали, а просто протестираме срещу един опит да бъде дадена София-област на ДБ с едно безпринципно, конюнктурно решение, без изобщо да се отчита спецификата на София-област и усилията, които екипът е положил, за да я отвоюваме от мафията, превзела общините там", обясни Дунчев в ефира на bTV.

Въпросният спуснат водач на листа от ДБ дори не е бил ясен до последно, подчерта той. Ексдепутатът определи и думите на Петков като "интерпретации". "Друго е съобщението, което съм му изпратил. И то завършва с това, че те трябва да вземат решение. Или си ревизират решението на Изпълнителния съвет на коалицията ПП-ДБ да върнат лидерството в СО на нашия екип, или нашият екип си тръгва, трябва да си търсят друг екип, други кандидати. Това е форма на протест да покажем, че не сме съгласни да се налага по този начин. Всъщност това е моделът, срещу който се борим - да сложим нашите хора накъде", посочи ексдепутатът на Промяната.

В София-област екипът на Дунчев показал как трябва да се прави промяната с борбата си с дървената мафия и местни феодали в дърводобива. А сега се предлагало да се направят безпринципни компромиси, които той не можел да приеме. Поради това отказал да води листа в друг избирателен район.
Според Дунчев подобни договорки показвали, че “има задкулисие в Промяната".

Партията трябвало да води листата в София-област, а самият Дунчев няма претенции той да е на първото място. Ако няма решение ПП да води листата, Дунчев щял да разкаже за всички усилия за промяна на Промяната, защото не ставало въпрос за вътрешнопартийни битка, а за промяната на България. Дунчев щял да продължи битката  срещу мафията, дори ако се наложи да напусне Промяната.

Последва уклончива реакция от самия Петков, който заяви, че “не може да има един човек над каузата, колкото и да е свестен и добър”. “Всички сме заедно и всеки трябва да каже: "Моето его отива на второ място"”, коментира той думите на ексдепутата.

Дунчев, че в партията има задкулисие. За себе си Петков потвърди, че ще бъде водач на листата в най-големия и добавящ 3 мандата до общо 19 23-и МИР в София.

Темата коментира и екминистърът Даниел Лорер. Той посочи, че процесът по "събиране на 6 партии в една предизборна листа не е лесен”. “Очевидно е, че ще има търкания и хората ще имат високи емоции”, каза още Лорер. Той обясни, че Дунчев все още е в партията. “Листите пък ще са готови в рамките на седмица, а програмата до десет дни", посочи бившият министър.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени