FACEBOOK

Гръцки войски у нас, за да подсилят НАТО

Гърция подкрепя силите на НАТО, разположени в източното крило на Алианса (България и Ръмъния), с лека противовъздушна артилерия в съответствие със задълженията си за участие в Силите за реагиране на НАТО (NRF), съобщи гръцкото издание Катимерини, цитирано от БГНЕС.

Прехвърлянето е до голяма степен част от централното решение на НАТО да засили присъствието си  в двете страни от около Черно море, припомня изданието. Разполагането на гръцка техника и персонал в България е започнало в петък и ще приключи в следващите дни.

Гърция изпраща 4 единици леки зенитни системи, като ASRAD-HELLAS, с техния личен състав и съответните командни връзки, които се състоят от около 30 членове на артилерията. Системите ASRAD-HELLAS се използват от Гърция, Германия и Финландия и са в състояние да работят при неблагоприятни условия и на труден терен. Те се състоят от превозно средство тип Хамър, оборудвано с четири ракетни установки Stinger.

В същото време прехвърлянето на сили към България и Румъния продължава през пристанището Александруполис (Дедеагач) в Северна Гърция, съобщава Катимерини.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени