FACEBOOK

Голямо миене на улици и булеварди в София

Вторник и сряда станаха дните на поредно голямо почистване на възлови улици и булеварди в стоицата. За подобряване качеството на въздуха по нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова и във връзка с повишаване на дневните температури на 14 януари започна миене на основни пътни артерии. Това е продължение на акцията, която започна още в края на миналата година и продължава през тази с цел да обхване буквално целия град.

Дейностите по миене се извършат с автоцистерна с маркуч при благоприятни метеорологични условия в районите Люлин, Възраждане, Кремиковци, Триадица, Сердика, Илинден, Надежда, Подуяне, Слатина. Прави впечатление, чме те са управлявани както от кметове на ГЕРБ, така и „на промяната“ – представители на десницата.

Също така почистването обхваща далеч не само центъра, а в много по-голяма степен – периферията – друго от редовните обвинения към кметството, че се грижи само за представителната градска част, а забравя кварталите. В числото на почистваните влизат бул. Царица Йоана, бул. Ботевградско шосе, бул. Владимир Вазов, ул. Железопътна, ул. Божурище и др.

Контролът на дейностите се извършва от Столичния инспекторат, а се извършват от концесионерите по чистотата.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени