FACEBOOK

Главболгарстрой с офис в Брюксел за половинвековния юбилей

На специална церемония в присъствието на еврокомисаря Мария Габриел, на евродепутати и водещи експерти в строителния бранш Главоболгарстрой отбеляза петдесетата си годишнина и откриването на представителен офис в Брюксел.

“С тази стъпка искаме да допринесем за включването на компанията в дискусиите за развитието на сектора и проследяването на прогреса по актуалните проблеми в сферата. Осъзнаваме приоритетите на Европа и искаме компанията ни да се движи на същата скорост и в същата посока“ , каза по време на церемонията Калин Пешов, член на Надзорния съвет на Главболгарстрой Холдинг.

Представителният офис на Главболгарстрой се намира в сърцето на европейския квартал на Брюксел, на бул. Белиар 40, на ръка разстояние от евроинституциите. Откриването му съвпада със започването на новия 5-годишен политически цикъл и новия програмен период.

„Вашият сектор играе важна роля, генерирайки растеж и давайки отговор на икономическите, социалните, енергийните и климатичните предизвикателства“, каза Мария Габриел, комисар за Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж.

Кьетил Тонинг, председател на Европейската федерация на строителната индустрия поздрави Главболгарстрой като основател на Българската строителна камара, член на Европейската федерация на строителната индустрия.
„Компания, която има 50-годишна история, очевидно е била способна да посрещне много предизвикателства, и следователно се е научила да ги предвижда и постоянно да се адаптира“, каза той.

Това далеч не е първият офис на Главболгарстрой извън пределите на страната. В своя 50-годишен опит, компанията изпълнява проекти в различни държави от региона на Източна, Югоизточна и Западна Европа, Близкия Изток и Африка.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени