FACEBOOK

ГЕРБ не успя да подари общински апартаменти на Ст. Кръстева и треньора й, БСП: за всички шампиони или за никого

ГЕРБ не успя да прокара предложението на двама свои районни кметове за предоставяне на апартаменти като подарък от Столичната община на олимпийската шампионка Стойка Кръстева и на треньора й.

Докладът трябваше да мине не с обикновено мнозинство от 31 гласа, както обикновено се случва с подкрепата на патриотите, а с 46, поради което беше отхвърлен.

Само напомняме, че Стойка Кръстева взе четвърт милион лева – 250 000 лв. за титлата си есента, 2/3 от тези пари грабна треньорът й. Всеки месец тя получава отделно от това 2000 лв. спецпенсия от държавата.

Така че определено както боксьорката, , която активно се включи с името и лицето си в последната кампания на ГЕРБ за парламентарните избори,така и треньорът й, който също го стори, имат възможността да си закупят и сами апартаменти.

Особено на фона на немалко наистина нуждаещи се многодетни млади семейства например. Иначе политиците трябва да си забранят да говорят за демографските си загрижености.

„Ние от БСП подкрепяме практиката за отличаване на успешни спортисти и шампиони с материални стимули. За да бъде тя справедлива, трябва да бъде към всички заслужили.

Не е само към Стойка Кръстева, но и към Ивет Горанова, както и към златните момичета от ансамбъла по художествена гимнастика Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова и разбира се треньорите им”, каза на заседанието на Столичния общински съвет председателят на групата на БСП за България Калоян Паргов.

Той обясни, че предложението на социалистите в Столичния общински съвет е да бъде изтеглен този доклад, да бъде допълнен и подкрепен един общ доклад, в който присъстват имената на всички златни медалисти от Олимпиадата през миналата година. „Те не са чак толкова много. Казвам го с болка и съжаление“, изтъкна Паргов.

„Ние твърдо подкрепяме практиката, която се е наложила не отсега, а още в недалечното минало преди повече от 30 години, с която публично, пред цялото общество, държавата и общината показваха своето отношение към всички заслужили наши спортисти, а и културни дейци“, припомни лидерът на столичните социалисти.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени