FACEBOOK

ГЕРБ и ППДБ се сбиха кой да открадне парите от ПВУ: Нинова

„Ако някой е имал съмнения какво държи сглобката – сега би трябвало вече да прогледне”, заяви пред медиите в НС лидерът на БСП Корнелия Нинова в коментар за договорките околоПлана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). „Това е разпределянето на порциите на властта и кражбата на обществени пари. Планът, за който проглушиха ушите на целия свят, за тях не е средство за модернизация на България, а е средство за лично забогатяване и облагодетелстване на обръч от фирми“, каза тя.

„Виждате, че други европейски държави отдавна получиха тези пари, модернизираха своите системи – здравна, образователна, икономика“, подчерта соцлидерът.

Според нея се вижда ясно скандалът между управляващите 2 партии за това, че от ПП са записали в ПВУ свой кръг от фирми, които да получат големия пай от парите, свои спонсори и че другият партньор се е противопоставил на това. „Но, да кажем, че не е луд този, който яде баницата, а този който му я дава. Защото имитацията на критика към ПП от страна на Борисов свършва в момента, в който влязат в зала и с гласовете на ГЕРБ всичко това се решава“, посочи Нинова.

По думите й 13 г. порочен модел на управление на Борисов е заразил и ПП.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени