FACEBOOK

ГДБОП би 4-мес. бебе

Проговори семейството от столичния квартал "Левски Г", на което от ГДБОП погрешка разбили вратата, сложили им белезници и претърсили дома им, без да имат нищо общо с каквото и да е престъпление. Става дума за акцията от миналата седмица по разкриване на наркогрупа в София.

Разбита е както входната врата на блока, така и тази на апартамента на 1-ия етаж, показа тази сутрин репортаж на Би Ти Ви, към която се обърнали потърпевшите със своята история.

"Събудих се в 6 без 5 сутринта от трясъка на външната врата, подадох се на прозореца и попитах какво става. Отговориха ми: "Тихо, от ГДБОП сме, отиваме срещу вас", описва Десислава Крумова как започнала акцията миналия понеделник. "Как срещу нас?! Там живеят децата ни, има бебе", започнала да вика жената. Много хора с качулки и автомати почнаха да разбиват, да крещят, а аз викам "бебето, бебето". Другата ми дъщеря също излезе и започна да плаче, казвахме им "Имат грешка", а те ни викаха "Боклуци, млъкнете!", описва тя. Имало и цивилни пред вратата им, които също не обърнали внимание на опитите да им обяснят.

Дъщеря й от разбивания апартамент, без да знае какво се случва, в ужаса си й звъннала по телефона и казала "Убиват ни, ела спаси детето".

Само ни наричаха "Боклук" и на въпросите ми какво става, отвърнаха "Ще разберете по телевизията", категорична бе Крумова, която още се разплаква, когато разказва случката.

Освен зетя, който е бит, дъщеря й с 4-месечното бебе също е ритана, описва майка й. Семейството спяло.

"Бях на земята без да се съпротивлявам, но имаше удари по главата, гърба", разказа самият млад мъж, който обаче не показа лицето си по телевизията. "Бях безсилен, нищо не можех да направя. Сложиха ми белезници, а после ми пуснаха и електрошок, без изобщо да се налага", твърди той. "Боклук" бил отговорът и на неговите въпроси.

Накрая го попитали дали е Станислав. А аз такова лице не познавам, обяснява мъжът. Тогава по думите му разбрали, че блокът е сгрешен.

"И само ми свалиха белезниците и просто си излязоха. След половин час дойде шефът на отдела им и ми се извини, че такива грешки стават", разказа бащата на бебето .

На Десислава обаче никой не й обяснил и не се извинил. 15 минути не знаехме какво се случва, казва тя. Звъняла на 112 и молела да пратят полиция и линейка, защото й пребили децата. От полицията никой не ни потърси, линейката дойде след час, каза жената.

"Да, виждаме ГДБОП, качулки, полицаи, но нищо не знаем. Като дойде шефът на оперативната група да обясни, че стават грешки, го попитах не проучват ли кой живее там. "Г-жо, MAPS ни подведе - навигацията", бил отговорът му, цитиран от жената.

Зет й бил целият ден с високо кръвно, дъщеря й била с болки в гърдите и в гръбнака, защото раждането било със секцио и още не може да се възстанови. А стресът остава - будим се през два часа нощем, описва Крумова.

Шефът на ГДБОП Любомир Янев потвърди на брифинг миналата седмица, че има такава грешка, но отказа информация до приключване на вътрешна проверка, предаде 24 часа.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени