FACEBOOK

ГДБОП: Масирана спам атака от името на КАТ

ГДБОП предупреждава за активна спам атака спрямо гражданите, а целта е заразяване на компютърни конфигурации и смарт устройства. Това съобщиха от пресцентъра на МВР, цитирани от Агенция Фокус.

Както и при предишни подобни атаки, се използва името на държавна институция - в случая Министерството на вътрешните работи.
Съобщенията се изпращат от електронен пощенски адрес: opp@mvr.bg, наименован Пътна полиция МВР, и съдържат прикачен файл, за който се претендира, че е електронен фиш от КАТ или призовка за извършено друго нарушение по Закона за движение по пътищата.
МВР напомня, че такава практика не съществува и всяко едно електронно съобщение следва да бъде разглеждано от получателите му като измамно.Затова – не го отваряйте и директно го изтрийте.

От специализиран отдел Киберпрестъпност на ГДБОП посочват, че в днешни дни спам кампаниите излизат от обичайната си цел: разпращане на непоискани търговски съобщения с рекламна цел и придобиват вид на кибератаки, които целят заразяване на устройства на крайните интернет потребители.

Снимка: БГНЕС


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени