FACEBOOK

В Младост 3 ще има парк

Правителството прехвърли безвъзмездно на общината площ от 17дка

Правителството прехвърли безвъзмездно на Столичната община имот – частна държавна собственост. Теренът с площ 17 дка се намира в ж. к. Младост 3 и ще бъде използван за изграждане на парк за отдих, спорт и развлечения, съобщиха от правителствената пресслужба.

Прието бе и решение за намаляване на капитала на Национална спортна база ЕАД чрез обезсилване на акции на стойност, съответстваща на стойността на правото на собственост върху имот от 16,6 дка в район Красно село в София.

Теренът е в района на конната база в местността Славия и ще бъде прехвърлен безвъзмездно на Столичната община за изграждане на ново метродепо и разширение на гараж Земляне. Депото е включено като самостоятелен подобект при строителството на третата метролиния в София. То попада в една и съща територия, използвана досега от автобусния гараж на градския транспорт.

Две държавни институции получиха имоти за изпълнение на функциите си. За нуждите на териториалната дирекция на НАП – Велико Търново, офис Монтана, е предоставен офис в административната сграда на пл. Жеравица №3 в града. Държавната агенция за метрология и технически надзор ще ползва част от първия етаж в сградата на ул. Свобода №1 в Благоевград.

С решение на правителството статутът на имот, предоставен за безвъзмездно управление на Изпълнителна агенция Морска администрация и на Русенския университет Ангел Кънчев, се променя от частна държавна на публична държавна собственост. Имотът се намира в Русе, като предоставените на двете ведомства самостоятелни обекти в него се из

Етикети:Младостпарк

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени