FACEBOOK

Властта увеличи срока управляващите евросредства да имат особени правомощия

С поправки, вкарани от ГЕРБ в последния момент в Закона за патентите и регистрацията на полезните модели, беше изменен Законът за мерките и действията по време на извънредното положение, който беше в действие в началните два месеца на здравната криза, съобщава Сега.

Промените бяха направени във финалните текстове на преходните и заключителните разпоредби на законопроекта за патентите. Те засягат конкретна разпоредба от извънредния закон, описваща особените правомощия на органите, които управляват средства от европейските структурни и инвестиционни фондове, по време на извънредното положение.

В текста е записано, че тези органи могат да изменят едностранно договори за безвъзмездна финансова помощ съобразно необходимостта от мерки при криза; отпускат безвъзмездна финансова помощ при опростени правила, включително без публикуване на покана за набиране на предложения; да съкращават срокове при процедури за предоставяне на безвъзмездна помощ и др. Сега управляващите наложиха срокът на тези правомощия да бъде продължен и по време на извънредна епидемична обстановка, в каквато се намираме в момента. Както и 9 месеца след нея.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени