FACEBOOK

Витошка с безплатен интернет по цялата пешеходна част

Безплатен интернет вече има по цялата пешеходна зона на столичния бул. „Витоша“. Жители и гости на София може да се възпозлват от услугата в участъка от площад „Света Неделя“ до Моста на влюбените. Това стана ясно на пресконферекция на зам.-кмета по дигитализация Владимир Данаилов и общинските съветници Христиан Петров и Николай Стойнев, съобщи „Монитор“.

Проектът е реализиран със съдействието на Европейската комисия.

„Всички гости на града ни може да се възползват. Когато вече столицата започна отново да приема повече посетители, ще бъде доста удобно за тях“, коментира общинския съветник Христиан Петров. Той припомни, че от началото на април има изцяло нови онлайн услиги, сред тях са заявяване на разрешение за поставяне на премставени и рекламни обекти, както и разрешението за строеж.

Също така вече две от седем удостоверения нужни за записване в детска градина са отпаднали и не се изисква родителите да вадят тези документи, тъй като информцията постъпва автоматично по служебен път. Амбицията на общината е всичките удостоверения за записване в забавачка да отпаднат до края на годината.

Зам.-кметът по дигитализация Владимир Данаилов заяви, че кметството готви внедряването на нова система за административни услуги. Първоначално тя ще заработи пилотно в четири района – „Надежда“, „Сердика“, „Триадица“ и Банкя и ще съдържа 70 е-услуги.

Най-полулярните електронни услуги сред столичани са изваждането на удостоверения за насдледници и граждански брак.

Снимка: 19 минути




Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени