FACEBOOK

Странна шарка на Славейков, има време да се премисли

Кадър на Йоана Панкова във Фейсбук групата И след Петър Диков ли по петърдиковски? стана истински хит в нета вчера. Старите софиянци се чудеха как е възможно полаганата в момента настилка на площад Славейков да изглежда по-шарена дори от кичозно и некачествено направената на недалечния бул. Витоша. Лошо ми е, пише един от коментаторите. "Славейков ще е по-шарен от Витошка! Та-даам”, анализира авторката на фотото. Като гледам какво и как са подредили, вече си е за ремонт, шегува се друг – известният артист Калин Руйчев.

„Знаех си, знаех си, че ще измислят някоя ад-скост...не ми е лошо, а и аз не знам какво ми е...мислех си наивно, че от "Витошк(ка)" по-зле не може да бъде, но подозирам,че ще ме оборят...”, допълва читателка. „Тези павета откъде са останали? От Правец?”, пита софиянец. „Кичозно! А паветата сякаш са от Lego”, изтъква някой, който явно е от квартала, защото се изписва като Сърдитият ГрафЪ – алюзия с ул. Граф Игнатиев. „Не след дълго ще можем да си вадим павета както на Витошка и да ходим да ги мятаме по общината!”, обобщава революционно настроенията в групата за реформи на градската среда Асен Попов.

Напомняме, че от 8 години се правят планове за реконструкция на ул. Граф Игнатиев и прилежащите й площади и градини, като възлово място в тази толкова важна централна градска зона заема именно литературният площад Славейков. Добрите намерения обаче, дори намерили щедро европейско финансиране, явно не намират добро изпълнение. Случва се същото, което сполетя и бул. Витоша, и т.нар. Ларго. Макар изпълнителят да е различен – още една от шепата фирми, които обират големите обществени поръчки, откакто имаме това управление.

Крайният резултат от ремонта на невралгичната зона в сърцето на милионния град трябва да се види за Деня на София 17 септември или най-късно до края на октомври, уверяват от Общината. И той щял приятно да ни изненада. Ще поживеем, ще видим.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени