FACEBOOK

Винаги с ЕС, никога срещу Русия: Царят

„Винаги с ЕС, никога срещу Русия”, заяви пред полския ежедневник Rzeczpospolita Симеон Сакскобурготски в коментар за отношенията между София и Москва.

“Русия е "путинизирана", но един човек не представлява цялата държава. Президентът, въпреки че му пожелавам доброто, няма да живее вечно, а голямата и заможната държава ще живее. Представете си каква политическа и икономическа сила би бил съюз между ЕС и Русия би била - не против, а като противотежест на Китай, например. Това е напредничавото мислене. А не такова, когато се опрости, че щом не харесваме Путин, автоматично трябва да мразим Русия”, подчерта монархът.

„Трябва да се поучим от минали грешки и да знаем кое е в наш интерес. Трябва да се научим да четем карти. Тази критика и нервност идват от Запада. Като се има предвид историята на руското общество, как можем да очакваме то да бъде управлявано по напълно демократичен начин? В чисто географски смисъл това е страна, толкова огромна, че управлението й е голямо предизвикателство. Ако се поставим на тяхно място, нормално е режимът да е малко по-авторитарен”, посочи той.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени