FACEBOOK

Видеонаблюдението плаши СИК заради неяснота: Йотова

”Mного хора се отказват от участие в СИК, защото се страхуват от видеонаблюдението”, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова. “Така е направен законът, че не се казва точно какво ще бъде заснето, как ще бъде използвано това и аз разбирам притеснението на хората”, уточни тя.

„За първи път ще направим подобен експеримент, проведох разговор с министъра на електронното управление и ме убедиха, че всички мерки, които трябва да се вземат по закон, са взети”, обясни Йотова.

Вицепрезидентът добави, че винаги има опасения, че може да не проработи видеонаблюдението в погранични райони или на места със слаб интернет. “Нека да не се лъжем, защото има точки в България, в които не че няма интернет, но няма обхват на телефоните”, предупреди Йотова.

Тя призова всички политическите партии, които участват в изборите, да успокоят избирателите си, че няма да има злоупотреба с видеонаблюдението.

Йотова силно се надява, че този път ще има редовно правителство, което да решава много важните и тежки проблеми пред страната и да продължи успешните решения на служебния кабинет.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени