FACEBOOK

Ваксина за корона през април

Китайските представители твърдят, че следващия месец ще има готова ваксина срещу коронавирус за спешни ситуации и клинични изпитвания, съобщава New York Post.

Осем института в страната работят в опит да се борят с COVID-19, според South China Morning Post.

"Според нашите оценки се надяваме, че през април някои от ваксините ще влязат в клинични изследвания или ще бъдат използвани в спешни ситуации", заяви в Дженг Чжунвей, директор на Центъра за развитие на науката и технологиите на Националната комисия по здравеопазване.

Въпреки че са необходими поне 12 до 18 месеца, за да се гарантира, че ваксините са безопасни за широката общественост, според китайското законодателство те могат да бъдат внедрени по-рано за спешна употреба при голяма спешна ситуация в областта на общественото здраве, стига ползите да надвишават рисковете.

Дженг се отказа от притесненията относно безопасността на ваксините, като заяви, че те се разработват в съответствие с "научни и стандартизирани технически изисквания", съобщава The Australian.

В САЩ пък, базираната в Масачузетс компания за биотехнологии Moderna Inc. достави ваксината си до Националния институт по алергия и инфекциозни болести за тестване в края на миналия месец. Първоначалните резултати могат да бъдат публикувани до юли или август.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени