FACEBOOK

Сърце, а не корона уби жената в Пирогов: Лекарите

Сърдечни проблеми от години, а не коронавирус е причината за смъртта на починалата 66-годишна жена в Пирогов, потвърдиха за 19’ медицински специалисти. Приетата в неделя жена от ломско село е била с изключително тежки съпътсващи заболявания освен положителната проба за коронавирус.

Именно те са причината за смъртта на жената, потвърди пред 19’ лекар, специалист в областта на респираторните заболявания.

Придружаващите хронични заболявания (сърдечни и белодробни), които жената е имала са основната причина за леталния край, каза пред 19’ лекар от столична болница.

Починалата е имала хронични сърдечни проблеми и предходна сърдечна операция, както и тежка двустранна пневмония, добави пък позната на жената.

В социалните мрежи тя разкрива, че починалата жена е близка роднина мъжа й, тя е имала сърдечни проблеми от години и усложнения от пневмонията.

Погрешно е да се смята, че това е първа жертва на коронавирус у нас, съобщи специалист. По този начин у нас се създава истерия и излишно се плаши населението, добави още той.

Тезата, че жената се е заразила, защото синът й работил на Илиянци също издиша, според специалистите.
Начинът, по който се изчисляват смъртните случаи от коронавирус в световен мащаб е изключително погрешен, те са силно завишени, обяви още лекарят пред 19’.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени