ЗА КОГО ЩЕ ГЛАСУВАТЕ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 4 АПРИЛ 2021 Г.?
ГЕРБ
БСП
ДПС
Има такъв народ - Слави Трифонов
Изправи се! Мутри вън! - Мая Манолова и Триото
Демократична България
Републиканци за България - Цв. Цветанов
ВМРО
НФСБ - ВОЛЯ
АТАКА
Възраждане
България на труда и разума - БТР
Други
Не съм решил/а
Няма да гласувам

резултати
FACEBOOK

ВМРО сигнализира ЕС за тормоза над българите в С. Македония

От ВМРО ще запознаят европейските държави с тормоза над българи в Р.С. Македония. Повод за подготвяното писмо е конкретен случай - българинът Митко Георгиев е пребит от човек, близък до премиера Зоран Заев, твърдят воеводите в съобщение до медиите, публикувайки и решението на съда. Те обещават да дадат гласност и на другите подобни сигнали, които постъпват при тях не само на обществеността в България и държавите от ЕС, но и в РСМ.

"Съдът в Македония обслужва тези, които са на власт.". Това коментира българинът Митко Георгиев от Струмица, цитиран от ВМРО.

Македонският съд е глобил побойника със 150 евро единствено защото е имало видеозапис, на който ясно се е видяло нападението. Нападателят е близък на премиера на Р.С. Македония Зоран Заев и брат му.

Според съдебните документи боят е придружен с ругатни и закани:

"... бугарска, престани да ги нападаш Заеви, защото ще те утепаме, или се изсели от Македония" е казал Александър Барабановски. Потърпевшият е Митко Георгиев.

Побоят е станал на 21 октомври 2018 г. на улица пред хранителен магазин в Струмица. Александър Барабановски пресрещнал Георгиев и го ударил няколко пъти със звучните закани.

За 150 евро всеки може да пребие някого, пишат воеводите. Дори за по-дребни нарушения и хулигански прояви наказанието е по-голямо, твърди Георгиев.

Георгиев е известен с българските си чувства македонец, а също и с двете книги, които е издал в Македония, за българския характер на населението там. Кой е Барабановски - известен с близостта си до фамилията Заеви македонец. В присъдата ясно е записано, че той е работел като охрана на брата на Зоран Заев, уточняват от ВМРО.

Ръководената сега от въпросните Заеви Македония разказва за себе си като жертва на някакъв български тормоз. А тормозът е в съвсем друга посока. И е от десетилетия. Първо беше от чуждите колонизатори в пределите на географска Македония. После от комунистическите им и всякакви други помагачи. А накрая политическите наследниците на тези помагачи - властта в Скопие, твърдят от партията.

Според тях днешният скопски елит обича своите насилници. А Зоран Заев има исторически шанс да покаже, че това може да се промени.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени