FACEBOOK

Не сме налагали вето на Р С.Македония за ЕС: Захариева

"Не сме налагали вето на С. Македония за членството й в ЕС", заяви пред журналисти външният ни министър Екатерина Захариева след среща със специалния представител на македонското правителство за България Владимир Бучковски. "Това е неодобрение на преговорната рамка", почерта тя.

"Оценяваме като положителна стъпка решението на македонския премиер Зоран Заев да назначи Бучковски като специален представител на правителството за България. още миналата седмица по наша покана той се съгласи да дойде в София и фактът, че ще има срещи с мен, премиера, президента, с вицепремиера Каракачанов, също според мен показват, че България възприема това назначение като стъпка в правилната посока", коментира Захариева. Според нея диалогът бил възстановен и с посещението на външния министър Буяр Османи у нас на 9-и октомври.

"Потвърждавам готовността на българската страна за продължаване на разговорите за намиране на устойчиво и дълготрайно решение на оставащите въпроси в двустранните отношения, както и за намиране на изход, който да отвори пътя на РСМ за одобрение на преговорната рамка и за стартиране на реални преговори за членство", каза още министърът.

Снимка: БГНЕС


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени