FACEBOOK

ВКС няма информация за корупцията на съдия Миталов

По повод на изнесените вчера пред медии данни от представляващия Висшия съдебен съвет (ВСС) г-н Боян Магдалинчев, че от Държавния департамент на САЩ е пристигнала информация във връзка с твърдението за корупционно поведение на съдия Андон Миталов, председателят на Върховния касационен съд (ВКС) заявява, че това не отговаря на истината, предаде Нова тв. Той категорично възразява срещу опитите на представляващия ВСС да манипулира общественото мнение и да създаде неверни внушения за съществуващи доказателства и счита за свой професионален дълг да запознае българското общество с фактите.

На 5 февруари тази година държавният секретар на САЩ включи съдия Андон Миталов от Специализирания наказателен съд (СНС) в списъка на лицата със забрана за влизане в САЩ поради негово участие в значителни корупционни дейности. На извънредно заседание на 06.02.2020 г. Съдийската колегия на ВСС взе решение да поиска от главния прокурор, КПКОНПИ и Държавния департамент всички възможни данни по случая.

Отговорът на главния прокурор

На 06.02.2020 г. председателят на ВКС изпраща писмо с питане постъпвали ли са сигнали или жалби срещу посоченото лице с характер на съобщение за извършено престъпление и извършвани ли са в тази връзка проверки.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени