FACEBOOK

Б. Сарафов: Росен Ангелов е убиецът от Нови Искър

Мъжът все още не е задържан за шесторното убийство, той е действал сам

Росен Желев Ангелов все още не е задържан за шесторното убийство в Нови Искър. Това каза на брифинг директорът на Националната следствена служба (НСлС) и заместник на главния прокурор по разследването Борислав Сарафов, във връзка с шесторното убийство в Нови Искър, предаде Агенция „Фокус“.

„Благодаря на целия екип от прокурори, разследващи полицаи, полицаи от специалните полицейски сили. Те положиха денонощен труд и не са се прибирали по домовете си от 2 януари почти до настоящия момент. Всички колеги вложиха душа и сърце, за да може това убийство да може да бъде както разкрито, така и доказано. Този огромен обем от процесуално-следствени действия доказва по несъмнен начин автора на деянието – Росен Ангелов. От доказателствата е установено, че е действал сам и не е имал съучастник. Към момента все още не е задържан“, каза още Борислав Сарафов.

"Росен Ангелов е имал интимна връзка с Кети Кюхова шест месеца преди убийството", обясни той.

„Няколкодневният денонощен труд на екипите даде резултат. В резултат на това по категоричен начин престъплението беше доказано и разкирто. Като обвиняем беше привлечен Росен Ангелов. По делото в рамките на изключително кратък период бяха извършени огромен брой процесуално-следствени действия. Извършени са 16 огледа на местопроизшествия и претърсвания, извършени са 91 експертизи. Бяха разпитани 21 свидетели, някои от тях и пред съдия. Извършени са стотици разузнавателни беседи. Аутопсиите на телата показват, че всеки един от тях е бил убит с по няколко изстрела, като в главата на всеки е извършен по един контролен изстрел. Росен Ангелов е човек без документи, без собственост“, заяви Сарафов.

По думите му прякорът на Росен Ангелов е „горският човек“. „Имал е интимна връзка с Кети, която е продължила около 6 месеца преди убийството. Росен Ангелов има 3 присъди „лишаване от свобода“, уточни Сарафов.

Източник: sofiautre.bg


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени