FACEBOOK

Бързо връчвам мандатите, ако партиите искат избори: Радев

„Ако партиите са единодушни, че искат избори – няма проблем, мандатите могат да се извъртят много бързо”, заяви президентът Румен Радев от Враца.


“НС има да върши много работа. Има закони, които трябва да бъдат приети сега, а не през лятото”, категоричен бе той. „Партиите да приемат своята отговорност. Дадох достатъчно време и за работа по законите, и за диалог“, подчерта Радев.


Държавният глава посочи, че ще проведе консултация с Български възход през следващата седмица, преди да премине към връчването на проучвателните мандати.


„Как партиите може да искат оставка на служебен министър? Да си направят редовно правителство и да си искат оставките“, заяви Радев в коментар за шефа на МВР Иван Демерджиев и проблемите с миграцията.


Президентът коментира и поредното нападение срещу българския културния център в Охрид. „Това е недопустим вандалски акт на агресия, която се насажда от десетилетия. Ръководството на РСМ и обществото трябва да разберат, че пътят към ЕС минава през признаването и уважаването на правата на македонските българи. Това е единственият начин“, категоричен бе Радев.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени