FACEBOOK

България просперира, когато има силно образование: Президентът

"Училищният звънец проехтя, за да ни припомни, че през вековете България е просперирала, когато е имала силно образование, когато училището е преподавало не само знания, но и е възпитавало в любов към родината", заяви президентът Румен Радев по време на тържественото откриване на учебната година в 43-то ОУ Христо Смирненски в София.

Държавният глава изрази дълбока признателност към българските учители за тяхната любов и всеотдайност към децата и добави, че без тяхната мисия и високоблагороден труд българската просвета и бъдеще са поставени на карта. А на всички български ученици Радев пожела много здраве и низ от успехи по "трудния, но светъл път на знанието".

“Служебното правителство ще направи всичко възможно училища, детски градини, болници да не затварят поради липса на топлина”, добави още президентът.

Той подчерта, че очаква следващото НС  и редовния кабинет да погледнат с още по-голямо внимание към българското образование, което трябва да бъде издигнато в стратегически национален приоритет.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени