FACEBOOK

Брутално е положението в прокуратурата: Зарков

“Случващото се в прокуратурата е неприлично, но съвсем не неочаквано”, заяви пред Nova правосъдният министър Крум Зарков по повод  изявите на обвинител №1 Иван Гешев и заместника му Борислав Сарафов. “Дълго бавените въпроси сега получават възможно най-бруталния отговор. Видяхме главният прокурор и заместникът му да се обвиняват взаимно в извършване на углавни престъпления”, коментира той.

“Има дела, които се ползват по политически причини. И това не е от Гешев, но е крайно време да спре”, категоричен бе Зарков. “Има начин да се излезе от ситуацията и той е ВСС да си свърши работата и да се намери развръзка на проблема. Това е единственият компетентен орган, който да се произнесе по различните искания”, подчерта той. “Поведението на съветa обаче е абсолютно непредсказуемо. Но този ВСС има възможност да завърши по друг начин противоречивия си мандат ”, добави правосъдният министър.

Зарков напомни, че е крайно време депутатите да приемат закона за търсене на отговорност на главния прокурор и механизъм за разследването му.  “НС трябва и да обнови състава на ВСС, ако намери сила и воля”, каза още министърът на правосъдието.

“Нито Гешев, нито Сарафов не бива да изпълняват функцията на главен прокурор”, заключи министърът.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени