FACEBOOK

Босия спря гладната стачка след оставката на Московски

Николай Колев – Босия обяви в петък, че спира гладната си стачка 81 дни след нейното начало заради оставката на транспортния министър Ивайло Московски. Протестът му започна през юни заради корупцията в Изпълнителна агенция Автомобилна администрация и продажбата на шофьорски книжки.

"Прекратявам гладната стачка, но борбата продължава. Трябва да се изчисти министерството и Автомобилна администрация от организираната престъпна група. Това престъпно Народно събрание с 3% рейтинг също трябва да бъде разтурено", заяви за предаването Хоризонт за вас Босия.

„Чувствам се нормално, както и вчера. Не допускам докторите до мен. Разполагам с няколко средства ( за борбата си бел.ред.), които са допустими от закона и които предварително съм обмислил. След анализ ще ви кажа, но първо – „Автомобилна администрация“.

Относно инцидента край Своге, той коментира:

„Това се очакваше! Аз отдавна очаквах да станем подобен тежък инцидент. Въпросът се състои в друго – не да се прехвърля вина, а това нещо, което стана, поправка, техническа проверка, на Фотошоп нещо, сега стана с оставката на Московски, трябваше да стане много отдавна, за да не се стига до тези протести, защото в момента и отвън и отвътре натискът се засилва и само не много интелигентни властници могат да допуснат това нещо“.

Босия коментира, че все още не е получил протокола от срещата си с министър Московски на 25 юни. Той отдаде зачестяването на тежките ситуации в страната с на липсата на капацитет на правителството.

Преди ден близо 100 души от Родопите и Старозагорско, главно от мюсюлманското вероизповедение, обявиха, че започват щафетна гладна стачка в подкрепа на Босия. Бившият служебен премиер Ренета Инджова също обяви, че ще се включи в гладната стачка.

Оставката на Ивайло Московски дойде в пакет с оставките на вътрешния министър Валентин Радев и строителния министър Николай Нанков. Те бяха поискани от премиера Бойко Борисов седмица след трагичната катастрофа край Своге, при която загубиха живота си 17 души.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени