FACEBOOK

Борисов се огъна пред Скопие: Каракачанов

„Няма как да не ми направи впечатление острият завой, който бившият премиер Бойко Борисов направи в изказването си по време на разговорите със Зоран Заев и дружинката му от Скопие”, заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

„Да се пишел нов договор? Трябвало диалог, за да не се мразят двата „народа“, двете „нации“? Какви два народа, какви две нации? За какво сближаване и съвместни младежки мероприятия става въпрос? Тук водещ е въпросът защо народът от двете страни на границата се мрази?”, запита с недоумение той.

„А отговорът на този въпрос е много простичък и съм го обяснявал стотици пъти, ако не и хиляди пъти. Защото Коминтерновският проект, който създаде Франкенщайна на Балканите, наречен „македонска нация“, насади една напълно вредна и опасна теза. Тезата на македонизма!”, посочи лидерът на Воеводите.

„Политиката, която заедно отстоявахме до вчера, и най-вече националните интереси на България и паметта на всички онези, дали живота си за българщина в Македония, не са за продан, нито са разменна монета за политически сметки на роден терен”, заключи той.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени