FACEBOOK

Борисов даде заден за болничните

„Няма да го входирам“, обяви премиерът Бойко Борисов по повод на предложението първият ден от болничните да се плаща от работника. Оказа се, че то дори не е внесено, а явно е трябвало да послужи за примамка, за да не компенсира новия дълг от 2,2 млрд.лв. и стопяването на резерва. "Абсолютно са прави хората и аз затова не се съгласих”, подчерта той. Премиерът призна, че проблем с фалшивите болнични има. Той добави също, че не няма как на всеки нарушител да се сложи полицай.

„Да накажем истински болен да си плати той първия ден заради тарикатите. Хайде като сме нация, ако толкова искаме – демокрацията е хубаво нещо, но всички ние трябва да се борим за нея, да я подпомогнем. И медиите с разследвания и това да стане изключение, а не правило. Нетърпимостта в хората искам да я видя. Защото като се вземе такъм болничен, вземат от вашите пари, от нашите пари“, подчерта Борисов.

„Ще обсъждаме в тристранката този проблем, свързан с болничните листове, с ТЕЛК-овете“, добави той. Така и не стана ясно дали Борисов е знаел за това предложение и дали е ли бил на КС мин. седмица и откога точно не е съгласен.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени