FACEBOOK

Борисов: Сто пъти казах, че нямам нито къща, нито бизнес в Барселона

Нямам нито къща, нито някакъв бизнес в Испания. Казвал съм го сто пъти досега, казвам го отново. Не знам защо се замесва името ми. По този начин премиерът Бойко Борисов коментира публикацията в испанския El Periodico, в която името му е замесено в разследване на пране на пари, предаде Епицентър.

Според изданието каталунските власти разследват преводи на огромни суми, които са със съмнителен произход. Милионите се приписват на „руска връзка“ през България с краен получател фирми, свързани с българката Борислава Йовчева, екс модел, която живее в Барселона в голяма къща във вилната зона Esplugues de Llobregat.

Притежава, според El Periodico, и луксозен магазин

„Защо да отговарям на нещо, което пише, дори и ТАСС веднага го препечатаха – пише, че не са открити доказателства, какво да кажа?!...Разбирам ги тези ченгеджийски номера. Те са много ясни. Освен това, за това нещо преди два месеца ни предупредиха. Те трябваше да излизат понеделник, вторник, сряда, четвъртък – по една статия. Обаче нещо се объркаха. Нали целта беше шествието да е пикът, за да се направи пуч. Не считам, че трябва да разговарям на тема, която изобщо е ясно, че е направена да ми цапа името. Нека да си проведат разследването, почти съм сигурен, че има и така от изток и съм се хванал с колеги на бас за няколко рубли, да видим какво ще излезе накрая“.

"Аз за 100-тен път ще кажа, че гарантирам, че нито имам къща, нито имам имоти, нито съм ходил там. Ходил съм последния път като кмет преди сигурно 15 години. Не са мои пари, нямам нищо общо с тези фирми. Подбрани са хора, някои от които не съм виждал по 10-15-20 години. Към мене, към този момент, никоя служба, власт не ме е потърсила, за да ме запита това вярно ли е. Аз се отнасям, разбира се, с разбиране към всички тези разследвания на моя съсед по месторабота, на неговото шествие“, каза премиерът Бойко Борисов, предаде БНР.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени