FACEBOOK

Борисов: Планираме посещение на италианска клиника с правителствения самолет

Планираме следващата седмица да се посети италианска клиника с правителствения самолет, каза премиерът Бойко Борисов във ВМА, като посочи ген. Мутафчийски, предаде 24 часа. Обещали са обаче на италианските си колеги към момента да не разкриват повече.

Борисов отбеляза, че правим най-доброто в света. А специалистите в болницата заявиха, че никой от колегите им не се е излъгал да остане в чужбина, всички са се върнали.

Премиерът благодари на всичките лекари и санитари, които се грижат за болните. Той заяви, че иска да има по-малко пациенти.

Във ВМА вече са получи лекарството хлорохин фосфат за лечение на COVID-19, което трябва да достигне до всички болници в страната.

Как сте лъвове и лъвици, запита Борисов лекарите във ВМА.

Министър-председателят се запозна с апаратурата и условията в залите. Има система с интернет връзка, която позволява наблюдение на операция на живо. Тя може да бъде предавана и в чужбина.

Климатизацията е точно над тялото на пациента, което е много добре, посочиха специалистите. Стените са със специално сребърно покритие. Ако попадне бактерия или вирус, между 15-ата и 20-ата минута се самоунищожават.

Най-важното е да има антибактериално покритие, посочи проф. Балтов.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени