FACEBOOK

Борисов махна директорите на Правителствена болница, на Пирогов и на детската клиника

Непоклатимият още от времената на Тройната коалиция и твърде близък на ДПС шеф на Правителствена болница най-сетне ще бъде разкаран от поста. Онова, което не можаха да направят поредица от зловещи скандали като потрошаването на 130 млн.лв. без прозрачност, въвличането на клинична база Лозенец в страховити дългове, приписването на трансплантации, което лично проф. Чирков разобличи като лъжа, стана за секунди.

След разговор с родителите на 3-годишното момченце, което почина миналата седмица в София, поради нежеланието на столични лекари да му помогнат, премиерът Бойко Борисов разпореди на здравния министър Кирил Ананиев още днес да отстрани директорите на трите болници, свързани със случая. Това са Специализираната детска болница Проф. Ив. Митев, болница Лозенец, по-известна като Правителствена, и института за спешна помощ Пирогов.

Борисов поиска експертизите по трагичния и същевременно скандален казус да се направят във Военномедицинска академия. Като така показа единственото явно място в столицата и страната, където има качествено и надеждно здравеопазване. Поне според мнението на премиера.

„Трябва да има възмездие, това е бездушие, незабавно да се махат“, настоя Борисов.

Детето бе откарано на 14 ноември в изключително тежко състояние в спешната болница Пирогов, където е починало въпреки усилията на лекарите. До този момент нито една от болниците не беше излязла с официално съобщение по случая и обяснение на случилото се. Сякаш такъв казус няма. И все едно той няма никакво значение.

Министърът на здравеопазването Ананиев, след дъжд качулка, разпореди проверка, която още не е приключила. Искането на Борисов експертизите да се направят във ВМА показва съмнение в извършените до момента, които предполагат да се оневиняват напълно всички замесени.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени