FACEBOOK

Без квоти за зам.-министрите и областните: Денков

“Освобождаването на зам.-министрите от служебния кабинет е саботаж”, заяви пред БНТ премиерът на ротация Николай Денков. Напомняне, че самият бивш служебен пемиер Гълъб Донев коментира по-рано, че “не е очаквал двете най-големи коалиции да нямат кадри за втория ешелон на властта”.

Донев бе попитан за процедурата на назначаване на зам.-министри и областни управители, като и в двата случая подчерта, че се търсят специалисти, като той “няма да позволи назначения на квотен принцип”. Според него това би било погрешно. Той заяви, че кандидатурите се одобрявали и от Мария Габриел, защото след 9 месеца тя ще стане премиер и трябва да работи с тези хора.

“Гарантирани са и социалните плащания, предвидени от служебния кабинет”, коментира още Денков. Той обаче уточни, че “някои от планираните разходи няма да се реализират не защото няма пари за тях, а защото няма готовност”.

"Имах среща с министъра на финансите Асен Василев, той ще успее да запази всички социални плащания и ще направи бюджет с 3% дефицит," съобщи премиерът. "Той ме увери, че от 1 юли ще бъдат увеличени всички пенсии с 12%," допълни Денков. "Не се предвижда и увеличаване на данъците", допълни Денков.

Премиерът коментира и връщането на Румен Спецов начело на НАП, като уточни, новият шеф на агенцията има "много тежка задача да увеличи приходите".


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени