FACEBOOK

Без доказателства поискаха 20 г. затвор за Иванчева

Прокуратурата поиска 20 години затвор за обвиняемите по делото Иванчева. От държавното обвинение настояха още за максимална глоба и конфискуване на имущество и за тримата обвиняеми - Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров.

Процесът срещу тримата отне на правораздавателната ни система близо една година, след като на 18 април 2018 г. Иванчева и Петрова бяха задържани пред спортното министерство в София. Тогава те бяха държани над 10 часа с белезници на булеварда.

„Нямаше нито един свидетел, който да намекне, че е имало умисъл или нещо, което ние по някакъв начин да сме искали – пари за нас или наша полза”, категорична е Десислава Иванчева.
„Според всички проверки, като вътрешен одит и АДФИ, нямаме и за 10 лв. забележка. Ние сме си работили законово“, допълни още тя.

На въпрос каква е равносметката ѝ за последната година, откакто тече процесът срещу нея, тя отговори: „Опропастен живот – на близки, на приятели, на познати. Разболяна психика и физика”.
Както е известно няма почти никакви доказателства за вината на двете жени.

Преди дни делото претърпя пълен обрат, след като Петко Дюлгеров се отказа от показанията си. Във въпросното тефтерче, където според прокуратурата Иванчева записвала исканите суми пък бе открит съвсем различен почерк от нейния -неговия. Свидетелят Ваклин, който уж е дал 70 000 евро подкуп има 10 000лв. доходи според НАП и няма откъде да е извадил парите.

Бившият кмет на Младост обяви, че ще съди заместник главния прокурор Иван Гешев, който до неотдавна бе фаворит за следващ обвинител №1 у нас.

„Ще заведем дело срещу Гешев за подвеждане и неправилна информация по медиите, за клевета. Ще има ответен удар по това, което той е излъгал пред медиите”, сподели Иванчева.

Истината винаги побеждава. Тя винаги е на страната на този, който не лъже и който се бори за правилните каузи. Слава Богу, ние се оказахме достатъчно силни. Истината те прави силен, а ние се позовахме на нея, каза още тя.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени