FACEBOOK

Безконтролен харч за 80 млн.лв. в Александровска

 „Продължаваме да получаваме сигнали не само от земеделски производители и фермери, но и за управлението на парите на Александровската болница”, заяви в интервю за Миролюба Бенатова пред ТВ1 Мая Манолова. „Имаме доказателства, че Съветът на директорите не е провеждал заседания и не са вземани надлежно решения за харченето на милиони”, обяви тя.

„Имаме сигнали от работещи в болницата медицински и немедицински лица за финансови и административни фрапиращи нарушения, необясними назначения, еднолични решения в разрез с правилата за управление на лечебното заведение”, каза Манолова. Тя добави, че хората ги боли за това, в което клиниката се е превърнала в мандата на досегашния си шеф, който после бе назначен за министър на Бойко Борисов. Според Атанас Атанасов сумата стига 80 млн. лв.
Напомняме, че 7 и половина години директор на Александровската болница беше сегашният здравен министър Костадин Ангелов – Ботокса. 19’ многократно  писа  как той  остави за наследство след себе си – разрушения като след война, особено на старите сгради – паметници на културата на 127 г. и това е при стотици милиони лева бюджет. През февруари т.г. журналистът Бенатова директно го  попита за скандалното източване на Правителствена болница Лозенец с фалшиви клинични пътеки, но той изгуби ума и дума. Не е ясно как ще реагира Ангелов на въпрос за милионите от клиниката под негово ръководство. 

„Кутията на Пандора се отвори. Сигурно е страшен моментът, в който не си пълновластен господар и ГЕРБ се опозориха до обикновен саботьор. Шпиц командите на Борисов дадоха всичко от себе си да осуетят заседанията на комисията. Депутатите на ГЕРБ се държаха като мутри – нахлуваха и заставаха зад гърба на свидетел, който разказва за рекет и натиск от властта”, допълни сега Манолова в коемнтар за ревизията на досешаното управление.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени