FACEBOOK

Балкански младежки форум в Столична община

На заключителното събитие са поканени гости от посолствата на балканските държави, неправителствени организации и академични среди

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще бъде домакин на заключителното събитие на Балканския младежки форум от 15 до 16 часа в Зала 5 на Столична община. 28 младежи от 12 държави, избрани от повече от 300 кандидати, в продължение на седмица са преминали през забележителна програма от срещи, лекции, дебати, работилници, симулации и взаимно опознаване и споделяне, а на заключителното събитие ще представят своите идеи за по-свързани Балкани, с повече сътрудничество и по-значима роля на младите.

Балканският младежки форум е програма за неформално обучение на младежи (16 – 18 години) от балканските държави, която се организира от съвсем млад екип (между 18 и 21 години) от завършили трансатлантическата програма за обмен “Бенджамин Франклин”. Проектът е резултат от състезанието на Alumni Engagement Innovation Fund (AEIF) 2017 г., спечелено от българката Яна Войнова. Той се финансира от U.S. State Department’s AIEF, Посолството на САЩ в България, и се осъществява със съдействието на Асоциация за развитие на София.

На заключителното събитие са поканени гости от посолствата на балканските държави, неправителствени организации и академични среди. Кратко приветствие ще направи и пресаташето на Посолството на САЩ г-жа Саманта Смит.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени