FACEBOOK

БСП и ДБ искат министерствата на ИТН, за да останат с ПП, "независимите" също се натискат

Спасяването на България минава всъщност през овладяването на апетитни министерства от малките коалиционни партньори, научи 19 минути от осведомени източници по върховете. БСП и ДБ имат намерение да подкрепят нов кабинет на Продължаваме промяната, ако вземат ресорите на Има такъв народ. Сред тях най-ресурсна е енергетиката, но регионалното развитие те е за подценяване.


В спортното министерство партийни емисари вече обясняват, че ведомството им се паднало от баницата. А във Външно не само престижът, но и имотите по света и у нас са доста апетитна хапка. За беда на коалиционните партньори, и "пазарените" по думите на депутата от ПП Атанас Михнев отцепили се от групата на Слави "независими" депутати имали амбиции към отделни министерства. Не им стигали обещанията за "сигурни" места в листите на Продължаваме промяната. Като стари кучета, те не искали гаранции от партия, която дори няма регистрация в съда, каквато е ПП, камо ли организации във всяка от 265-те общини на България. Защото там няма нищо сигурно.


Смята се, че работилият от 1977 г. дд 1990 г. в ДС Николай Радулов от отцепниците претендира за МВР, а оплакванията на Борислав Сандов - в момента вицепремиер и екоминистър, който се оплака, че никой не му е предлагал пост в следващ кабинет на Промяната, вероятно означава овакантяване и на втори ресор за "пазарените".


Илиян Костадинов


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени