FACEBOOK

БСП без мандат в 8 области

БСП няма да има депутати в 8 избирателни района, сочат данните на ЦИК. Народни представители няма да бъдат водачите от Видин, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Перник, Разград, Силистра, Смолян и Шумен. Така извън НС остават: Филип Попов, проф. Жени Стайкова, Бойко Клечков, Стоян Мирчев, Борис Цветков, Наско Анастасов и Иво Атанасов. Загубилият мандата си в Шумен Иван Иванов е застрахован, тъй като беше водач на 2 листи и ще влезе от Русе.

Очаква се Корнелия Нинова и този път да влезе от София, за да може да влезе  Богдан Боцев от Гоце Делчев.  Той ще трябва да избира между д-р Светослав Стефанов от Търговище и Павел Раличков във Варна. Атанас Зафиров ще трябва да избира между шефа на БСП Враца Иван Иванов и ексшефа на ДКК Смиляна Нитова от Хасково. Кристиан Вигенин ще избира между Валентина Димова от Полски Тръмбеш и Божидара Божилова, зам.-шеф на БСП Ямбол. Драгомир Стойнев, който водеше в Пазарджик и Габрово ще трябва да избира между Петя Цанкова от Септември и Валери Митов от Габрово.

Само 23-ма ще бъдат депутатите на БСП в НС, тъй като липсата на Стефан Бурджев и Илиян Йончев в листата на социалистите за Плевен, се оказа решаваща за втория мандат и така от там влиза само Румен Гечев.

БСП ще вкарва 2-ма депутати само в Пловдив област, с водач Манол Генов.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени