FACEBOOK

БСП- СФ оцени като крайно незадоволителни резултатите в София от изборите на 2 октомври

Ръководният орган на столичната организация на социалистите възложи конкретни задачи за работа на различните комисии, съвети и на групата на БСП в СОС с цел да бъде постигната промяна и да бъде подобрено представянето на предстоящите избори

Градският съвет на БСП оцени като крайно незадоволителни резултатите в София от предсрочните парламентарни избори на 2 октомври. Това стана на заседание, на което бяха приети анализът за представянето на партията в столичните 23-ти, 24-ти и 25-ти МИР и предложените от председателя на БСП - София Иван Таков решения. Като задоволителна беше оценена работата на Градския и Районните предизборни щабове, на представителите на БСП - София в РИК и СИК, на наблюдателите и участниците в подготовката и провеждането на изборите.


"Петото място в София определя БСП като второстепенна политическа сила с възможности за подкрепа на политически конфигурации, но без да има водеща и определяща роля в обществото и същевременно поставя партията в изключително неблагоприятни изходни позиции за бъдещите местни избори през есента на 2023 година, беше отчетено в анализа. - Възможните нови предсрочни парламентарни избори, както и предстоящия след по-малко от година местен вот изискват коренна промяна на политическите послания и пълна мобилизация на структурите на БСП".


Градският съвет възложи конкретни задачи за работа на различните комисии, както и на групата на "БСП за България" в Столичния общински съвет с цел да бъде постигната желаната промяна и да бъдат подобрени резултатите на предстоящите избори - евентуално предсрочни парламентарни и местни. На членовете на различните експертни съвети, както и на групата в СОС, беше възложено да започнат работа по теми, свързани с политическата платформа на БСП - София за местните избори. На Районните организации беше поставена задача да обобщят и да изпратят в Градския съвет предложенията за промени в Програмата и Устава на БСП, да дадат мнения и предложения за реформи и модернизация във функционирането на партията, както и да проведат дискусии. Градският съвет предложи и теми на тези дискусии, сред които са "БСП - партия на мира" и "Социалистическа не означава само социална партия".


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени