FACEBOOK

БСП: Кога гражданите ще имат свободен достъп до парка на резиденция "Лозенец"?

Кога гражданите ще имат свободен достъп до парка на резиденция "Лозенец". Този въпрос зададе народният представител от парламентарната група на "БСП за България" Румен Георгиев на вицепремиера по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

"Работим отдавна по случая с парка на резиденция "Лозенец". И вече имаме един постигнат успех, коментира Румен Георгиев. - На наше питане още в началото на май получихме отговор от Мария Москова, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция "Военни клубове и военно-почивно дело". В него тя ни обясни, че заповедта за събиране на такси в секретен обект е отменена и шумните тържества и сватби вечер след 22,00 часа няма да тормозят живеещите до резиденцията.

За съжаление обаче, входът на достъп за граждани към парка на резиденция "Лозенец" все още не е разрешен. Затова задавам въпрос на министър Каракачанов, с който настоявам той да ми обясни защо гражданите, от които се събират данъци и такси и се изплаща издръжката на държавни сгради и имущество, нямат достъп до парка на резиденцията за разлика от администрацията и чуждестранните делегации.

Въпросът ми е съвсем конкретен - кога ще бъде променен статутът за правото на достъп на граждани до територията на парка на резиденция "Лозенец".


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени