FACEBOOK

Каракачанов и Нотев представиха президентската си програма

Днес в София се състоя официалното представяне на Красимир Каракачанов и Явор Нотев - кандидатите на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ за президент и вицепрезидент на Република България. Мотото на кампанията им е България над всичко.

Пред журналисти и общественици кандидатите и лидерите на партиите от коалицията начертаха програмата, идеите и целите, с които влизат в надпреварата за „Дондуков“ 2.

За пръв път в такъв мащаб, засега първото и единствено, обединение на патриотичните сили издига своя кандидатпрезидентска двойка в предстоящите избори. Така лидерът на НФСБ и народен представител от ПФ Валери Симеонов откри днес официалното представяне на Красимир Каракачанов и Явор Нотев като кандидати на Обединени патриоти за президентската институция. Присъстващите на събитието се запознаха детайлно и с програмата, с изпълнението на която се ангажират кандидатите.

Десетилетията свободно падане на нашата Родина ни показаха верния път – това беше причината да загърбим дрязгите и да заявим, че България е над всичко, каза Симеонов.

Представяйки кандидата за президент, той го описа като интелигентен, почтен и умерен. Красимир Каракачанов ще се състезава с кандидати много под неговото ниво - карикатури на генерали, провалени министри и т.н., заяви още Симеонов. Подчерта, че отговорността на Патриотите си личи от това, че имаха мъжеството да излъчат кандидатите си първи от парламентарните партии и това е честният начин за отношение към българските избиратели.

Българските патриоти показаха на всички едно важно качество – че когато Отечеството е в опасност ние загърбваме личните си спорове и се обединяваме, потвърди в словото си и Красимир Каракачанов.

Като кандидат за президент той първо маркира, а след това се спря подробно на няколко основни точки, залегнали в програмата му: циганската престъпност, опасността от огромна мигрантска вълна, агресивната политика на съседна Турция, демографската катастрофа.

По въпроса за бежанците Каракачанов изтъкна, че България не трябва да бъде жертва на имигрантска вълна и да изкупува греховете на сили, които я предизвикаха. В тази връзка той припомни необходимостта от изграждането на съоръжение по границата, необходимостта от помощ от ЕС за охраната ѝ, както и необходимостта от модерна българска армия. Ние нямаме интерес България да се наводнява с имигранти, каза още Каракачанов.

Ако Меркел и другите европейски лидери не знаят какво да правят в страните си, то България трябва да е наясно. Дъблинското споразумение да бъде замразено, категоричен е в позицията си кандидатът. Той посочи, че като член на НАТО и ЕС България има своите задължения, но това не бива да ни прави зависими и да ни пречи да изпълняваме своите приоритети. Страната ни трябва развива политика равномерно – и на изток, и на запад. Цел номер едно е гарантиране на икономическите и политическите интереси на България.

Страната ни трябва да бъде реален фактор на стабилност на Балканския полуостров, за да бъде уважавана в световен мащаб, каза Красимир Каракачанов и допълни, че Обединените патриоти няма да позволят Турция да бъде член на Европейския съюз.

В изказването му не беше подмината и темата за борбата с монополите, както и това, че за 25-годишното ограбване на България трябва да има възмездие.

Приемам номинацията като висока чест. Президентската институция има своята голяма отговорност пред България. Ролята на вицепрезидент е важна за осъществяване на програмата, която всички сме имали през годините, заяви в експозето си Явор Нотев. Той каза, че поема ангажимента с работата си да отстоява приетата програма честно и откровено.

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров заяви, че патриотичните формации ще бъдат водещ фактор в българската политика. Нашата двойка е от утвърдени политици, те няма да се учат в ход на политика и се надяваме най-сетне на поста в президентската институция да видим едни достойни хора, каза Сидеров.

Национално движение „БГ патриот“, Съюз на патриотичните сили „Защита“, Национално сдружение на клубовете на запасното войнство „За честта на пагона“ са част от формациите, които обявиха подкрепа за кандидатпрезидентската двойка Каракачанов-Нотев.

След официалното представяне на кандидатите и програмата Красимир Каракачанов, Явор Нотев, лидерът на АТАКА Волен Сидеров и лидерът на НФСБ Валери Симеонов отговаряха на въпроси на представителите на медиите.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени