FACEBOOK

Асен Василев говори за 16 млрд. в резерва, но той е 12,4 млрд. днес: Борисов

„Няма да допуснем бордът да бъде мърдан”, заяви Бойко Борисов в Силистра. Преди срещата с активисти той взе отношение по финансовото състояние на страната, което лъсна в нарочни изявления на правителството.

"Това са чудовищни неща. Няма да допуснем бордът да бъде мърдан, но излезе лъжата за Еврозоната", гневен бе той. "Асен Василев каза, че има 16 млрд. във фискалния резерв.

Ето, фискалният резерв към днешна дата - пише 12,4 млрд”, показа той документ с конкретните данни. „Това са милиарди разлика. На 17 януари 2023 г. се тегли 1,5 млрд. евро дълг. Извадете ги от 12,4 млрд. С какво ще се плащат заплати и пенсии?", попита лидерът на ГЕРБ. И иронично поиска да знае дали министър Иван Шишков е взимал ядки от огромните дупки в бюджета.

"Промяната" нанесе щети, които нямат поправяне. Това, което трябва да се направи, е цялата държава да се стегне, да работи, да събира данъци. Това изисква усилията на всички. Цифрите показват това, каквото сме говорили цяла година. Няма как да има безплатен обяд", добави той, цитиран от "24 часа".

"Няма как да лъжеш цифрите, и понеже услужливите медии мълчат, оставят да говорят, че имало 16 милиарда лева в хазната. Днес Асен Василев обвини Радев и правителството му, че искат да откраднат парите. ГЕРБ 2 години ги нямаше, не сме били в управление по никакъв начин", каза още Борисов.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени