FACEBOOK

Ангелкова мълчи: ще даде ли още концесии на СИК и ВИС и защо не защити туризма от Н-18

В неделя 19 минути изпрати актуални въпроси до министъра на туризма Николина Ангелкова във връзка с предстоящите тогава протести на бранша в цялата страна срещу наредба Н-18, която е унищожителна за туристическия бизнес,като помолихме до 16 часа в понеделник да получим отговори от министъра. Дадохме шанс и във вторник, и в сряда да ни се отвърне. Това не стана. Даваме ви възможност да прочетете, че в тях няма нищо страшно за човек, който няма какво да крие. В момента подготвяме втора серия въпроси, които вече ще бъдат свързани с огромен и нечуван досега у нас скандал в Министерството на туризма, пред който Харви Уайнстайн изглежда като пионерче:

Защо липсва адекватна позиция на Министерството на туризма в защита на нормалното функциониране на сектора, което става на практика невъзможно с влизането в сила на Наредба Н-18?

Защо, вместо по тази тема, Министерството на туризма се занимава с отвличане на общественото внимание с "новини" като например ангажирането на "инфлуенсъри" с по 500 последователи за реклама на България - кампания, която ще доведе до видими резултати само в нечии лични банкови сметки, но не и за сектора?

След като при предишното концесиониране на плажовете Министерството на туризма отдаде публична собственост на видни представители на групировките ВИС и СИК, които държаха ивиците през 90-те години, дали професионалистите в туризма ще имат шанс при предстоящата нова вълна концесии? Или те ще бъдат отново отдавани така, че и браншът, и българският клиент да бъдат рекетирани - първият за работата на хотелите и заведенията си, вторият - със световни рекорди в цените на чадъри и шезлонги?

Как си обяснявате сериозните притеснения, граничещи със страх на хотелиерите по тази тема?

Как си обяснявате разпространените на всички нива в туризма мнения, че решенията на министерството се вземат в прозрачно съобразяване с интересите на конкретни, свързани с групировките бизнесмени, особено в контекста на данните на МВФ, публикувани тези дни, според които нивото на сивата икономика у нас расте и достига вече нетипичните за страна от ЕС и за континента Европа изобщо 38%?

Как си обяснявате съществените разлики в отчетените гости и нощувки между т.нар. Единна система на Министерството и реалните данни на хотелиерите дори в столицата София, защото това буди огромно недоумение в другите институции?


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени