FACEBOOK

Александър Манолев отива на съд заради къщата за гости

Окръжна прокураутра - Благоевград е предала на съд Анна Димитрова и Александър Манолев, бивш зам.-министър на икономиката, за представяне на неверни сведения, с цел получаване на средства от фондове, принадлежащи на ЕС за изграждане на „къща за гости" в Сандански. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София, цитирани от БТА.

Обвинителният акт срещу двамата е внесен днес - пет месеца след започване на досъдебно производство по разследвания случай за къщата за гости в Сандански. Към момента спрямо тях са наложени мерки за неотклонение „парична гаранция“. За Димитрова тя е 2 000 лева, а за Манолев – 100 000 лева.

Обвинението на Манолев е за подбудителство и помагачество, а Димитрова е конкретният извършител.

Прокуратурата посочва, че обвиняемият Манолев умишлено склонил Ана Димитрова за извършване на престъплението. Освен това той я улеснил чрез даване на съвети и разяснения относно процедурата за кандидатстване, условията и реда за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, както и необходимите за това документи. Също така е осигурил и счетоводна и строителна фирми, недвижим имот, върху който да се изгради нефункциониращата по предназначение къща за гости, както и земеделска земя за регистрацията на обвиняемата като земеделски производител.

Манолев е осигурил дори и строителните материали за изграждането на къщата, посочва още прокуратурата.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени