FACEBOOK

Активист на ГЕРБ стана зам.-министър

Трима нови зам.-министри назначи премиерът Кирил Петков. Андрей Цеков, съосновател и член на Асоциацията за управление на проекти в строителството, влезе във финансовото министерство. Социалистът Димитър Данчев, приближен на Корнелия Нинова, ще й помага в икономиката и индустрията. А Карина Ангелиева стана зам.-министър на иновациите и растежа.

От тримата тя е с най-интересна политическа биография, пише Сега. През 2018 г. стана зам.-министър на образованието, отговаряйки за научните изследвания и европейските програми. Съпричастността й към ГЕРБ не се изчерпа с това. През април Ангелиева участва в един от прочутите фейсбук клипове на Бойко Борисов. На кадрите, в задушевна обстановка, Борисов дръпна монолог по редица теми - Европа, Плана за възстановяване, лошите други български партии.. От време на време експерти на ГЕРБ добавяха ценни разсъждения. На сбирката присъства и Ангелиева, която е работила по плана. Мероприятието се състоя след 4 април, когато ГЕРБ бе спечелила изборите, но бе в изолация и премиерът активно громеше враговете.

Малко по-късно Ангелиева даде интервю пред БНТ. Водещата съобщи, че тя представлява ГЕРБ. В разговора Ангелиева определи като "безотговорен и тъжен" факта, че ИТН не искат да съставят правителство.

ВИЗИТКА

Официалната правителствена информация за Ангелиева гласи: "Има магистърски степени по европейска интеграция и съвременна история от Софийския университет „Св. Климент Охридски”. През 2001 година започва работа в Министерство на образованието и науката, където работи по теми, свързани с присъединяването на България към ЕС, европейски програми и политики, свързани с изследвания, иновации и развитие и др. В периода 2008-2013 година е заемала позициите директор на Съвместния иновационен център към Българската академия на науките, експерт „Управление на проекти“ в СУ „Св. Климент Охридски“ и координатор в Агенцията за устойчиво развитие. Карина Ангелиева е била главен директор на „Структурни фондове и международни образователни програми” към Министерството на образованието и науката и през 2013 г. заема позицията на съветник към Постоянното представителство на България в ЕС в Брюксел в сектор образование, научни изследвания и иновации. От 2018 г. Карина Ангелиева е работила като заместник-министър на образованието и науката, като отговаря за развитието на научните изследвания, европейските програми и международни отношения".


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени