FACEBOOK

Зам.-министър при ГЕРБ и бивш депутат от БСП стават зам.-министри

Премиерът Кирил Петков назначи Андрей Цеков във финансите, Карина Ангелиева в министерството на иновациите и Димитър Данчев в икономиката.

Премиерът Кирил Петков назначи трима заместник-министри днес, информира правителствената пресслужба.

Андрей Цеков става зам.-министър на финансите на министър Асен Василев. Той е магистър по право от Софийския университет. Има следдипломна квалификация по строително право от Международната федерация на инженерите-консултанти, следдипломна квалификация по бизнес право на Европейския съюз със специализация в „Защита на конкуренцията“ в Amsterdam Law School, Нидерландия и следдипломна квалификация по стратегическо управление - Специализирана програма за висши управленски кадри към Станфордския университет, САЩ.

От МС го представят като човек, притежаващ богат професионален и управленски опит в частния сектор, натрупан в областта на управление и контрол на инвестиционни проекти в 

проектирането и строителството, администриране на строителни договори, управление на искове и разрешаване на спорове в инвестиционния процес и защита на конкуренцията.

Бил е член на Управителния съвет (2014 – 2016 г.) и на Контролния съвет (2016 – 2021 г.) на Камарата на строителите в България. Съосновател и член на Управителния съвет на Българската асоциация за управление на проекти в строителството (2015 – 2021 г.).

Бившият зам.-министър на образованието в третото правителство на Бойко Борисов (ГЕРБ) Карина Ангелиева отново ще е зам.-министър, но на иновациите и растежа - министерство, поверено на министър Даниел Лорер. Тя е магистър по европейска интеграция и по съвременна история от Софийския университет. През 2001 г. започва работа в Министерство на образованието и науката, където работи по теми, свързани с присъединяването на България към ЕС, европейски програми и политики, свързани с изследвания, иновации и развитие и др. В периода 2008-2013 г. е била директор на Съвместния иновационен център към Българската академия на науките, експерт „Управление на проекти“ в СУ и координатор в Агенцията за устойчиво развитие. Ангелиева е била главен директор на „Структурни фондове и международни образователни програми” към МОН. През 2013 г. става съветник към

Постоянното представителство на България в ЕС в Брюксел в сектор "Образование, научни изследвания и иновации". От 2018 г. е зам.-министър на образованието и науката и отговаря за научните изследвания, европейските програми и международни отношения.


Източник: OFFNews.bg

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени