FACEBOOK

Human Design e несериозна мешавица от астрология и мистицизъм: В. Володина

„Human Design e страшна мешавица – нещо като фюжън кухнята – възможна, но не и вкусна. Несериозно е да се забърка западна астрология и източен мистицизъм под облаците на „пътя на откровението” и „тайното знание”, отсича Василиса Володина, която е най-популярният астролог на Русия в момента, далеч изпреварил двамата Глоба.

„Отдавна ни продават версията за прогнилата Европа и Светлината на Знанието от Изтока”. Всичко това, миксирано с „врати” – „центрове” – „канали” – „потоци”. Няма сериозна школа, която дава лесни обяснения, които още по-лесно, без никакво усилие, се усвояват. Това е прост маркетинг и затова е мода”, категорична е първата дама на астрологията в най-изкушената от нея страна.

„Вие бихте ли повярвали на някого, който сам разказва, че след като изпаднал в наркотичен махмурлук в Амстердам и продължил с 8 дни от същото в Ибиса – 9 дни дрога-транс, е чул „Гласа” и е получил „Просветление”, „Провидение” или както го определя въпросният основател Алан”, ехидничи Василиса Володина.

Алан Роберт Краковер е роден в Монреал, френскоезична Канада, на 9 април 1948 г. с кариера в рекламата и маркетинга като шеф на агенции, после е издател, а накрая става медиен продуцент. Междувременно се изживява и като артист – композира и сам свири.

На 33 напуска Канада и след странстване се установява като учител на испанския остров Ибиса

Сам разказва, че на 39 – в психологията всяка година с 9 накрая е преломна в съзнанието и подсъзнанието на човека, както вече сме писали в друг лайфхак, през януари 1987 г. разказва за „необичайно мистично изживяване с Гласа – висш разум. Тази Среща според него продължава 8 дни и нощи, през които получава „трансмисия на информация” – нещото, което в момента е световен хит като т.нар. система на human design – човешки дизайн.

През 1989 г. Алан, който вече се представя като Ра Уру Ху – създател и посланик на Системата Human Design, отново „среща” Гласа и написва основата на платформата си за човешкия дизайн. Представя я като Отключване на кода на нашата генетика. Това пък е основано на древната китайска Книга на промените, за която се предполага че може да е на 3000 години. Малко е странно, че взема името на висшия бог на конкурентната на китайската – древноегипетската цивилизация.

Посвещава 25 години от живота си на развиването и преподаването на Системата по света. Поживява в САЩ, Германия и повечето време, както признава – на известния с нощните си клубове, тревата и купоните остров Ибиса. Там и почива през 2011 г.

В България системата му нашумява през последните 2-3 години, като се ползва с доверие и интерес главно сред интересуващите се от астрология, понеже свързва щипки знание от нея с елементарна психология и търси в тази смес обяснения за физиология.  


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени