FACEBOOK

Свеж старт и раздяла за добро с неща, в които сме се вкопчили с Новолунието на 11-и януари

"Новолуние в Козирог (11 януари 2024 г., 13:57 часа)
Напред и назад, движейки се през живота си, достигаме до чистене, до махане на нещо старо, но и на създаване на нещо ново! Вярвайте, приятели – всичко си има своята необходима цикличност, даже и да ни се струва, че като че ли в последно време само се върви назад и се поправя.


Да не забравяме – все още се възстановяваме от ретроградността на Меркурий, особено както и напряга Вдъхновителя, но и Илюзиониста, известен ни като Нептун! На мнозина може би им се стори, че през последните седмици плуваме в мъгла, на други пък че им се изясняват немалко неща и цели. Стоейки в това пространство без граници, подсилено и от Рачешкото пълнолуние, някои си направиха значима равносметка, други пък приключиха някои свои фази от живота. Меркурий не само беше в своята ретроградна фаза до деня на Нова година, но също така и напрягаше и все още напряга Нептун. Единственият изход е да се съсредоточим върху това, което е пред нас, точно сега.


От всичко това, може би придобивате представа за една финална права, която всеки от нас трябва да извърви, за да успее и да започне нещо ново! Е, чисто символично поне, това време идва – с първото новолуние за годината, в Козирог! Ако погледнем чисто към аспектите, новолунието е в полуквадрат към Сатурн, времето на стария баща, в Риби, последният знак на зодиака, представляващ миналото и мечтите, в които някога сме се вкопчвали. Освен това е тригон с визионера Уран, гледащ смело към бъдещето. Между миналото и бъдещето, Новолунието също се намира в квадратура към възлите, създавайки тао-квадрат с Истинските възли на Луната! Оттук, може би се сещате, че през идващите месеци изборите, които правим, последователността ни, както и съответствието на тези избори с нашия личен път е най-важното, с което е необходимо да се съобразим!


Истината, приятели, е че всеки заслужава едно ново, градивно начало, но въпроса е дали той го желае, дали умее да си го поставя, както и дали наистина желае прогрес в своя живот – и материален, и духовен! Двете е крайно необходимо да вървят ръка за ръка, за да е възможно сбъдването на тези мечти. Това новолуние е част от поредица новолуния, които са били и ще бъдат в аспект с Уран. Новолунието в Козирог този месец е в тригон с Уран, продължаващо една поредица, започнала от юли 2023 г. насам, на новолуния, все правещи аспекти към Уран, т.е. все каращи ни да излизаме от тази зона на комфорт. Поредицата ще завърши с Новолуние в Телец през май, което ще бъде в съвпад с Уран в Телец, а и с Юпитер, следователно вече се подготвя от известно време оставянето на това старо – сегашното новолуние просто е една от по-важните части в този процес! Положително Уран подготвя сцената за някакъв вид еволюционен растеж. В резултат на това вероятно ще има още повече промени, които да подпомогнат този растеж.


Козирогът е архетип, който е отличен за поставяне на цели и създаване на планове, така че тази седмица като цяло е отлична за поставяне и реализиране на такива планове, особено след като и се разпадне този аспект на Меркурий и Нептун. Тази седмица планетата Марс е добре позиционирана, за да започнем да предприемаме някакви действия, които ще ни помогнат да изпълним тези цели. Сатурн, управляващата планета на Козирог, сега и хармонизира с Юпитер, планета, която символизира нашата визия за бъдещето. И Марс, планетата на действието, сега екзалтирана в знака на Козирог, е секстил Сатурн, докато едновременно с това е в тригон към Юпитер. Ако някога сте мислили да приложите план, да поемете ново предизвикателство или да създадете пътна карта за бъдещето, това ще е всичко, особено може да се възползват от това тези с повече земя и вода в картата си.


Ако трябва да обобщим, идващите дни и седмици ще са такива, в които да търсим Истината за себе си, но и да я практикуваме на физически план. Въпреки че може да бъде лесно да се увлечете в новогодишните си решения и посрещането на свежа енергия, която носи това първо новолуние за годината, не забравяйте да признаете и да отдадете почит и на миналото, да се простите с някои неща, които не Ви дават мира. Уважавайте пътя, който сте изминали. Почитайте пътуването, на което сте били свидетели.


Почитайте всички моменти на смърт и прераждане, които са ви довели до мястото, където сте в момента – все пак Козирог, а и януари, месеца, в който се намираме, са свързани именно с това!
На чисто практически план, както си имаме и новолуние, то се препоръчва да се избягват по-значими операции, свързани с областите на Козирог – колената, костите, скелета, зъбите! Естествено, като най-засегнати може да се окажат родените около 8-14 януари, около 7-13 април, около 9-15 юли и около 10-16 октомври, както и имащите планети около 17-23 градус на кардиналните знаци! Това, обаче, ще си е свързано с един оттласък в живота, пътуване напред и отърсване от зоната на комфорт – по-лесно постижимо за Козирози и Овни, но по-трудно за Раци и Везни, за които препоръчвам да се позамислят дали сами не се задържат относно очакванията си!


Като последно напомняне, нека и не забравяме ролята на Плутон, която ще усещаме толкова силно през идващия месец. В момента прави един доста значим преход през последния градус на Козирог, а пък на Слънцето и Луната тепърва ще им предстои да се обединят с него! Сами разбирате, това новолуние, колкото и да е свързано с поставяне на цели и нови стартове, то и е за едно прощаване – нека обаче това прощаване да е с нещата, които ни тормозят и спират от целите ни, пише Astro Know.


Е, с едно новолуние, в което виждаме почти всички планети в горната половина на картата (между VII и XII дом), то може би се сещате, приятели, че идващия Лунен месец, за ширините на нашата страна, е пряко свързан с международните ни отношения, със законите, които се поставят, както и с това дали те са обосновани, правилни за нашето развитие! Освен че ще се състои в час на Юпитер, самото новолуние и се 

намира в IX дом на картата – именно свързан с юридическите занимания, както и с тези международни отношения и пътувания.


Следователно, през идващия месец е препоръчително да внимаваме относно случващото се в страната ни – шмекеруването със сигурност няма да бъде приемано и може да доведе до излишни забавяния и трудности за икономиката на нашата страна! С Асцендент Близнаци на картата, както и неговия управител Меркурий пребиваващ в място на падение (Стрелец), при това и отърсващ се от този квадрат с Нептун, то ще е време точно за разчистване, разяснение, излизане на някои споразумения наяве!


Иначе казано, може да излязат наяве някои скрити-прикрити схеми, особено от финансово естество, но и от правно такова. С Юпитер, обединен със Селена, в XII дом на картата, то може да достигнем до някои внезапни проникновения относно собствените ни задръжки, но и точно това да извади наяве това прикрито, за което говорим.


Освен това, обаче, е важно да спомена и ролята на Сатурн като разпоредител, подсигуряващ именно тази нужда от чистота, прозрачност и директност в правенето на закони – те да са съобразени именно с Божествените принципи! Както е разположен точно в X дом на картата, на нейния връх, а и правещ полуквадрат към новолунието, но и хармонизиращ си с Юпитер и Марс, то тук задачата е да поставяме нови начала, да се борим за правда и за промяна, но именно ръководени не само от материалното трупане, но от гледната точка на праведност и справедливост, на това, което е редно!


Тук, поемането на отговорност (Козирог) ни изкарва от оковите и възприятията, че сме постоянно длъжни на нещо или на някого (Южен възел във Везни и VI дом) и ни кара всъщност да гледаме навътре (Северен възел в Овен и XII дом), откъдето получаваме и необходимия пробив и прояснение за нашето бъдеще и как точно да направим необходимите промени (Уран в Телец и XII дом).


Затова, приятели, планирайте внимателно, но и бъдете активни участници в социалния живот! Както Сатурн, управителя на новолунието, е основно хубаво аспектиран, промените са си напълно възможни, при това за добро, но се очаква от нас да възприемаме себе си и своята роля в случващото се по различен начин.


Да, не може да се отрече факта, че Луната (отговаряща за народа) е слаба в Козирог, но това е и показател по мое мнение за нужда от активност и ясно решение, не само позоваване на миналото, а качествени, ясни и обосновани решения, спомагащи именно за духовното, личното и видимото ни развитие! Ключови дати за развиването на тези теми се явяват около 17-19 януари, около 24-27 януари, както и около 2-4 февруари, когато са и ключовите фази в Лунния цикъл.


Може да се досетим оттам, че идващия Лунен цикъл е много важен за нашата позиция в съюзите, в които се намираме, като доста ще е хубаво да се внимава относно взетите решения (покрай Асцендента и позицията на Меркурий на картата най-вече). Възможни са успехи и внезапни пробиви, приятели, но е важно сами да ги създаваме и всъщност да погледнем ясно отговорността на всеки в международен план, за да се вземат тези решения.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени