FACEBOOK

Райската ябълка е як мултивитамин и лек против простуда и кашлица, но не се яде повече от 1 дневно

Какво да правим с времето в карантина

Може да се водим влезли в пролетта, но навън по-скоро е зима. А един от нейните тайни символи са райските ябълки. Мнозина се чудят какво представлява този загадъчен плод, който не е особено типичен за нашата трапеза. Според учените тя е много полезна - истински мултивитамин, пълен с най-важните и най-търсените подобни вещества - С, А, Е плюс Калий за здраво тяло и особено за здрави крайници. Нашият лайфхак е посветен на нея.

Южнокорейците - една от най-технологично напредналите нации в света, превърнаха райската ябълка в нов култ, супер тренди храна. Посвещават й немалко изследвания, за да докажат чудодейните й свойства. Оказва се, че в тези корона-времена тя е чудесен лек за кашлица и простуда. Професор Кан Сун Чхоу отива още по-далеч като показва с резултати - райската ябълка помага дори срещу атеросклероза.

Като всяко лекарство обаче, и при нея най-важна е дозата, категоричен е ученият. Затова той съветства: стига само 1 райска ябълка на ден. Ако преядете с този плод, ще добиете танин във вредно количество, което трудно се преработва и ще изложите организма си на образуване на "камъни".

Също като бананите този плод не бива да се комбинира с прясно мляко, защото вредните за храносмилателната система процеси се ускоряват от лактозата.

Камъните могат да бъдат разбити по един доста оригинален начин - с инжектиране на Кока-кола, доказват не на шега учените. Те препоръчват в домашни условия просто да пием колата срещу камъни в стомаха и бъбреците. Почти същата работа върши и простата газирана вода.

При болен стомах просто не яжте райски ябълки. Това е най-лесният лайфхак. Също грозде и така популярните покрай някои дубайски афери на властта фурми. За последните вече сме ви предупреждавали - много вредни са при консумиране на повече от 3-4 на ден.

Ако пък оранжевите райски ябълки ви се харесат много, имаме испански лайфхак за вас - замразете ги за ден в камерата, а после ги накиснете в алкохол - освен по-интересни на вкус, ще ви се сторят и по-сладки.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени